Carpe Diem Music

Unde sunt zăpezile de altădata?

Povestea Noastra

Carpe Diem a luat nastere in anul 1994 in Orastie si a trecut prin mai multe formule. Prin formaţie s-au perindat de-a lungul anilor mai bine de 25 de instrumentisti si muzicieni. La inceput, trupa avea in formula sa numai elevi de liceu, pentru ca mai apoi sa lucreze cu muzicieni consacrati ca Iulia Merca, Lucia Marica sau Tibi Menyhart. Indiferent de formula sa, Carpe Diem a experimentat in continuu, incercand sa gaseasca o modalitate unica si proprie a expresiei artistice.

Prima formula Carpe Diem era constituita din:

Catalin "Cata" Tibori - vocal

Bianca Cosma - bking vocal 

Diana Popa - bking vocal

Dan Codreanu - lead guitar

Andrei Todoca - keyboard 

Mikey - armonic guitar

Mircea "Fritz" Frijan - bass guitar, bking vocals

Lucian "Luci" Ocolisan - drums, percutions, blockflote.

Prima noastra aparitie s-a produs la sfarsitul lui mai 1995 la Baia Mare, la festivalul "Ursuletul de Aur" cu piesa "Cantec de Craciun" inspirata de Uriah Heep si Jethro Tull. Cu aceasta piesa am castigat o "miraculoasa" mentiune. Mai mult,  Luci este declarat unul dintre cei mai buni percutionisti din festival. Acolo i-am cunoscut pe Florin Pop "Pefi" de la "Survolaj" pe Glad si Sergiu Berindei de la "Desperado". 

In urmatorii 2 ani, repertoriul nostru s-a diversificat, aparand piesele "Sofica", "Nae" - inspirate de sonoritatile "Timpuri Noi" si Franck Zappa, "Agentul termic 007" - inspirata de "Focus", "Stele de cristal" - inspirata de muzica medievala sarda.  

Am inceput sa cantam si o serie intreaga de cover-uri, practic ceea ce  ne placea incercam sa reproducem. Cantam de la "Timpuri Noi" pana la "The Doors" si "Led Zeppelin". 

Toata perioada de la Orastie a stat sub semnul sansei. Am avut, astfel, sansa sa fim protejati, ajutati si incurajati de d-na Lucia Mantoiu directoarea Clubului Copiilor din Orastie, de Calin Ciama, de Gabi Patrascanu si Mimi Marcu de la "Profetul", de Nelu Andresoiu de la "Dacicus", de Costel Balan akka VJ Jees, de Sanda Popa "de la televizor", de Adi Ciurdarescu si, nu in ultimul rand, de +"Charlie". Am mai avut sansa de a-l avea aproape de noi pe Andrei Todoca, un muzician extraordinar si un orchestrator foarte talentat.

In aceasta perioada viata noastra muzicala a fost marcata de spectacole prin judet si de aparitii  in presa locala. Tot atunci visam la un demo si la o aparitie in emisiunea lui Petre Magdin, "Intalnirea de la Miezul Noptii".  Nici unul dintre aceste vise nu s-a concretizat, insa. Din aceasta perioada au ramas doar inregistrarile video a catorva concerte si a unei emisiuni a studioului 3TV Deva.

Formula se tot schimba, aparand in trupa Ionut "KML" Vasiu, in locul lui Mikey plecat in armata, apoi Bogdan "Bobo" Baldea ii ia locul lui KML plecat la facultate.  Apare si Alin Hanches, la bass. In curand pleaca si el, iar in locul lui este cooptat, in primavara lui 1995 Mircea "Fritz" Frijan, care va ramane pana in 1996.  Pret de cateva spectacole apare alaturi de noi si Cosmin "Comi" Cocrean.

       Iata un scurt videoclip din 1996 cu noi in sala de repetitii de la  subsolul liceului Aurel Vlaicu. Calitatea filmarii este specifica tehnicii si varstei pe care le aveam atunci.

 
Vezi mai multe video din Muzica

 

         Pe site am upload-at mai mult piese.  Acestea fac parte din perioade diferite: "Cîntec de Crăciun", "Nae", "Sofica" au fost înregistrate live in 1996 de reportofonul lui Luci Piper, "Thunders&Whispers"- in 2009 sau "Soapte" produsa la sfarsitul anului 2002. La inregistrarea ultimei piese au participat 6 muzicieni:

Anca Timofan,

Iulia Merca,

 Lucia Marica,

Tibi Menyhart

Facebook:  http://www.facebook.com/profile.php?id=1060681394

Mihai Maga,

http://www.mihaimaga.ro/

Cata Tibori.

Facebook:   http://www.facebook.com/catatibori?ref=profile 

Din pacate nu exista nici un document foto din perioada celor 100 de ore de studio. 

Unul dintre cele mai "adevarate" concerte la care am fost invitati sa participam, a fost cel de la Clubul Siderurgistul din Hunedoara. Fapta s-a petrecut in 23 februarie 1996.  CFR-ull era in greva si am ramas paralizati in gara din Orastie pret de mai multe ore. De multe ori ne-a trecut prin cap ca nu vom mai putea onora concertul. Am ajuns, intr-un tarziu, in Hunedoara cu un tren personal inghetat bocna. Acolo l-am cunoscut pe Roli de la Slide, care, ne-a impresionat cu tehnica lui. La fel de impresionati am ramas de exuberanta celor cateva sute de tineri rockeri hunedoreni care au fost prezenti acolo. De la acest eveniment au ramas mai multe marturii, printre care si afisul concertului.

           

   

La Hunedoara am lansat piesa "Agentul termic 007 (Caldura)". Bianca a pastrat foaia cu versurile piesei...   

"Intotdeauna ne-a surprins caldura si entuziasmul cu care publicul a primit compozitiile noastre. Iar noi cantam cu o daruire totala, respiram  numai muzica si pentru muzica iar  starea aceasta se simtea, se transmitea. Era contagioasa. Imi amintesc ca in timpul solo-ului de clapa de la "All of my love" toata sala a incremenit si a amutit: Andrei a cantat fabulos si a transmiso energie cu care ne-a emotionat pe toti." (Cătă Tibori)

Members Area

Recent Photos

Newest Members

 


online counter